آخرین مطالب آموزشی

لوگو چیست؟

لوگو چیست
اصلا لوگو چیست؟ معنی لوگو چیست؟ منظور از لوگو چیست؟ انواع لوگو چیست؟ طراحی لوگو چیست؟ طراحی لوگو به چه صورت باید باشد؟ و این که طراحی لوگو چه شرایطی دارد؟
لوگو یا آرم به علامتی گفته می شود که می تواند تصویر یا یک نوشته و یا ترکیبی از هر دو باشد که به صورتی خاص و منحصر بفرد طراحی شده و به نوعی نشانگر یک کسب و کار، سازمان، فرد و غیره است و باعث می شود تا به آن هویت بخشیده شود. یکی از اولین گام ها برای شروع یک بیزینس یا شرکت یا هر فعالیتی طراحی لوگو برای آن است و عموما صاحبان کسب و کارهای مختلف در همان ابتدای استارت کار ایده های مختلفی برای لوگوی خود دارند. بهتر است پس از اینکه نوع خدمات کسب و کار مورد نظر مشخص شد یا کالای مورد نظر به تولید رسید و آماده برای عرضه ی عمده در بازار بود پیش از هرچیزی لوگو را طراحی کرده تا آماده ی استفاده باشد. چرا که مارکت محصول شما را با نشان تجاری آن یعنی لوگوی آن خواهد شناخت.
در ادامه ی این مطلب قصد داریم تا به لوگو و اینکه لوگو چیست و انواع آن پرداخته و اینکه طراحی لوگو چیست را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
لوگو چیست؟
لوگو یک نشانه‌ی گرافیکی است که می‌تواند به صورت علامت، سمبل، نوشتار و یا ترکیبی از این‌ها طراحی شود.
  • این نشانه گرافیکی به وسیله شرکت‌های تجاری، تولیدی و صنعتی و هم‌چنین کسب وکارهای کوچک استفاده می‌شود تا از این طریق نوع خدمات اهداف و محصولشان را سریع‌تر به مخاطب معرفی کنند. به واسطه خلاقیت، منحصر به فرد بودن و بصری بودن در اذهان حک شده و ماندگاری بیشتری در ذهن مخاطب داشته باشند.
  • لوگو می‌تواند ترکیبی از حروف، نشانه‌ها و نماد باشد که چهره و مشخصه یک برند است.
  • طراحی یک لوگوی زیبا و کارآمد اهمیت بسزایی در محبوبیت یک برند در نظر مخاطبان دارد.
  • بخشی از کسب و کار، محصول یا هویت بصری شما می‌باشد.
  • لوگو به عنوان آرم، برند، علامت تجاری و هویت سازمان شما شناخته می‌شود.
  • در بسیاری از موارد تصویر یک لوگو اولین چیزی است که با شنیدن یک نام به ذهنتان می‌رسد به عنوان مثال: کوکا کولا، نایک، اپل و غیره
ویژگی‌های طراحی لوگو خوب و موفق :
  1. اعتبار و سنخیت: یک طراحی خوب و موفق باید بتواند ارتباطی دو طرفه و صادقانه بین صاحب لوگو (نام تجاری و برند) و تجارتی که به آن اشاره دارد، برقرار نماید.
  2. باید با موضوع، مفهوم و خصوصیات برند هم‌خوانی داشته و معنای خود را به سرعت به مخاطب انتقال دهد.
  3. ماندگار و پایدار: یکطراحی خوب و موفق باید بتواند در طول زمان همراه با کسب و کار شما تکامل پیدا کند و ماندگاری خود را با تحمل طرح‌ها و مدهای مختلف در طول زمان از دست ندهد.
  4. انعطاف پذیر: یکطراحی خوب و موفق باید بتواند به دو صورت سیاه و سفید (تکرنگ) و تمام رنگی چاپ و در سایزهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. بدون تغییر در ظاهر و معنی و مفهوم آن.
  5. یک طراحی خوب و موفق را باید بتوان به صورت آنلاین در وب‌سایت‌ها و هنگام کارهای چاپی بدون هیچ مشکلی استفاده نمود.
  6. باید قادر به احراز حقوق مالکیت خود از نظر قانونی باشد یعنی منحصر به فرد و قابل ثبت باشد.
و به طور خلاصه می‌توان گفت طراحی یک لوگو باید ساده و گویا، منحصر به فرد و در ارتباط با موضوع کسب و کار باشد باید جذابیت بصری داشته و با مخاطب ارتباط برقرار کند.
با یکسان بودن شیوه طراحی در تمام قسمت‌ها ضمن نوآوری هماهنگی تکنیکی ایجاد نماید.
logo
سؤالاتی که باید در ارتباط با طراحی لوگو به آن‌ها پاسخ دهید؟
خدمات یا کالای ارائه شده توسط شرکت‌تان را چگونه توصیف می‌‏کنید؟
اهداف بلند مدت شرکت شما چیست؟
رقبای اصلی شما چه کسانی (چه شرکت‌هایی) هستند؟
عامل تمایز شما از رقبایتان چیست؟
گروه هدف و مصرف کنندگان شما چه کسانی هستند؟
تصویر ذهنی از لوگویتان دارید؟ توصیف کنید.
آیا برند شما رنگ خاصی دارد؟
چه نوع لوگویی را ترجیح می‌دهید (آیکون، لوگوتایپ، مونوگرام و غیره)؟
از لوگوی شما قرار است بیشتر کجا استفاده شود (چاپ، رسانه‌ی تصویری، وب و غیره)؟
چه میزان بودجه می‌خواهید جهت طراحی لوگو اختصاص دهید؟
آیا نیاز به طراحی‌های دیگری با لوگوی جدیدتان دارید؟ با چه موضوعی؟
کاربردهای لوگو در عصر امروزی
لوگو و آرم یک نشانه‌ی گرافیکی قابل فهم و یا می توان آن را یک زبان بصری دانست که به صورت یک تصویر ، یک نوشته و یا ترکیبی از آن قابل اجرا می باشد.
لوگو یک هویت تصویری برای رساندن مفهوم خدمت ، نشان دادن هویت یک سازمان بزرگ و یا کوچک ، به مفهوم رسانی یک وضعیت ، نشانه گذاری یک محصول به وسیله شرکت‌های تجاری، تولیدی و صنعتی و هم‌چنین کسب وکارهای کوچک استفاده می‌شود تا از این طریق نوع خدمات ،  اهداف مورد نظر و محصولات را با بکارگیری از خلاقیت به مخاطب معرفی کنند.
یک لوگو و یا نشان خوب میتواند به واسطه منحصر به فرد بودن و بصری بودن در اذهان حک شده و ماندگاری بیشتری در ذهن مخاطب داشته باشند.
همچنین یک لوگو میتواند از ترکیبی از حروف، تصویر و یا ترکیب از این دو باشد که چهره و مشخصه یک برند را شکل می دهد.
طراحی یک لوگوی زیبا و کارآمد اهمیت بسزایی در محبوبیت یک برند در نظر مخاطبان دارد که بخشی از کسب و کار، محصول یا هویت بصری شما می‌باشد. لوگو می تواند نام گرافیکی برند کسب و کار شما باشد که به عنوان آرم، برند، علامت تجاری و هویت سازمان شما شناخته می‌شود و در بسیاری از موارد تصویر یک لوگو اولین چیزی است که با شنیدن یک نام به ذهنتان می‌رسد به عنوان مثال: کوکا کولا، نایک، اپل و غیره 
اولین طراحی لوگو
اولین آرم که توسط تاریخ دانان و محققان باستان شناسی و کشف شده است، مربوط به دوران یونان باستان است. در آن زمان از کلمه آرم استفاده می شد که این واژه ریشه یونانی دارد.یونیان برای دریافت پیام های پنهانی خود در قلمرو پادشاهی از آرم یا لوگو استفاده می کنند.
همچنین برای معرفی بهتر قوانین هم از لوگو استفاده می کردند. بسیاری از سکه های به جامانده از دوران یونان و روم باستان دارای لوگوهایی مربوط به پادشاهان عصر خود هستند. آنها با هدف های مختلفی از لوگو استفاده می کردند.
آشوری ها به عنوان اولین سازندگان فولاد نیز استفاده زیادی از لوگو کرده اند. در میان چینی ها، مصر و بابل نیز برای برقراری ارتباط با یکدیگر از لوگو استفاده می کردند. لوگوها به شکل کلماتی بود که می توانست پیام آنها را منتقل کند.اگر کمی به جلوتر بیایم، در قرن 13 و 14 میلادی هم لوگوها مورد استفاده قرار گرفته اند.
در این دوران از علائم تجاری برای کار صنعت گری، بازرگانی و کشاورزی استفاده می شد.
استفاده تجاری از لوگوها از همین زمان آغاز شد.برای مثال کشاورزان با استفاده از تمبرهایی که با آهن داغ درست می کردند، روی گاوهای خود حک می کردند تا آنها را از گاوهای دیگر کشاورزان متمایز کنند.
پیدایش لوگو در انقلاب صنعتی
طراحی لوگو در طول انقلاب صنعتی انقلاب صنعتی از قرن 18 میلادی آغاز شد و از همین دوران آرم و نام تجاری رشد بیشتری پیدا کرد. کسب و کارها گسترش یافت و از همین دوران فرهنگ نام تجاری و استفاده از لوگو هم افزایش پیدا کرد.
با گسترش تولیدات و تجارت، محصولات متفاوت و متعددی وارد بازار شد که هر یک به آرام و لوگو نیاز پیدا کردند تا از هم متمایز شوند. با ظواهر فناوری طراحی لوگو، صنعت تجارت کامل تر شد. افزایش هنرهای تجسمی و فرآیند لیتوگرافی به روند طراحی لوگو اضافه شد و به تدریج در اواخر دهه 1890 راه جدیدتری پیدا کرد و لوگوهای تجاری راه جدید خود را پیدا کرد.
انواع لوگو
طراحی لوگو را می‌توان براساس استفاده از عناصری مانند نوشتار، شکل و غیره به سه گروه کلی تقسیم نمود:
·         روش های از تصویر در لوگو چیست ؟
  1. بطور سمبلیک
  2. بطور آیکونیک
  3. بطور واقع گرایانه
  4. بطور تصویرسازی
·         روش استفاده از نوشتار در لوگو چیست ؟
  1. بصورت لوگوتایپ، وردمارک: استفاده از نام شرکت و ارائه آن خارج از فونت‌های مرسوم مثل: لوگوی دیسنی و یا توییتر
  2. بصورت مونوتایپ یا مونوگرام، طراحی با یک حرف یا حروف اختصاری برند
·         ترکیب نوشتار و تصویر
 ویژگی‌های طراحی موفق یک لوگو چیست؟
طراحی یک لوگوی موفق باید دارای ویژگی‌هایی زیر باشد؛
  1. ارتباط پذیر با موضوع باشد .
  2. ماندگار و پایدار باشد.
  3. انعطاف پذیر و قابل رنگ پذیر باشد.
  4. دارای هارمونی رنگ مناسب با خدمات آن مجموعه باشد.
  5. متمایز باشد.
  6. با وضوح و ساده باشد.
  7. متناسب و متعادل باشد.
  8. قابل ترویج و تبلیغ باشد.
  9. در مواردی هماهنگی فرهنگی داشته باشد.
  10. دارای فضای منفی و مثبت متناسب باشد.
  11. دارای ریتم مناسب باشد.
  12. دارای نظام بندی فرمی باشد.
  13. دارای تراز و هماهنگی بصری باشد.
  14. هماهنگی لوگوی فارسی و انگلیسی
  15. استفاده از رنگ های مناسب و مکمل بر اساس موضوع
  16. قابل چاپ با روش های گوناگون باشد.
جالب است بدانید که برخی از شرکت های مطرح در دنیا گاها اقدام به طراحی دوباره ی لوگوی خود می کنند یا تغییراتی روی آن اعمال می کنند که این امر کمک می کند تا کار آنها بهتر دیده شده و دوباره به چشم بیایند. این تغییرات می توانند عوض کردن نوع فونت، اندازه ی لوگو، رنگ آن و یا تغییر کلی در شکل لوگو باشد و یا اینکه دوباره لوگو را طراحی کنند و لوگوی جدیدی به بازار ارائه کنند. در ادامه ی بحث اینکه طراحی لوگو چیست به این موضوع می رسیم که انواع لوگو چیست؟ با ما همراه باشید تا انواع مختلف لوگو را بشناسید.

اصول طراحی لوگو چیست؟
برای اینکه بتوانید یک لوگوی خوب برای کسب و کار خود داشته باشید لازم است در ابتدا بدانید که اصول طراحی لوگو چیست؟ طراحی لوگو دارای چند اصل است که تعدادی از آنها به شرح زیر هستند:
نخست اینکه لوگوی طراحی شده باید ساده و به دور از اضافه کاری و جزئیات اضافه باشد. همچنین مهم است که لوگویی که برای کسب و کار شما طراحی می شود محدود به زمان خاصی نباشد و بتوان تا مدت ها از آن استفاده کرد بدون اینکه ارزش و اعتبار خود را از دست بدهد. نحوه ی بهره گیری صحیح و به جا از رنگ ها هم از موارد مهمی است که هنگام طراحی لوگو باید به آن دقت شود. بعلاوه وگو باید در حالت سیاه و سفید هم جذاب بوده و کاملا مشخص و خوانا باشد. سعی کنید لوگو کاملا متناسب با موضوع و درونمایه ی کسب وکار شما بوده و از نظر فرهنگی نیز با عرف جامعه همسو باشد. دقت کنید که همانطور که در ابتدا گفته شد اینها تنها برخی از اصول طراحی لوگو هستند.

مشخصه های طراحی حرفه ای و قوی یک لوگو چیست؟
پس از پاسخ به این سوال که اصول طراحی لوگو چیست به این موضوع می رسیم که ویژگی های یک لوگوی حرفه ای چیست؟  همان گونه که در ابتدا نیز گفته شد لوگو به عنوان هویت یک برند است و به همین دلیل است که طراحی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. بگذارید اهمیت این موضوع را با یک مثال ساده شرح دهیم: اگر شما مشخصات فردی شخصی مانند اسم او را ندانید چگونه از او صحبت می کنید؟ مشخصا به کمک ویژگی هایی ظاهریش، مانند دختری که موهای بلوند و چشم های مشکی داشت، یا پسری که کفشش های قرمز می پوشید. کارایی لوگو هم برای یک کسب و کار دقیقا همین است. یعنی وقتی مصرف کنندگان لوگوی شما را میبینند باید توانایی برقراری رابطه با آن را داشته باشند و بتوانند در ذهن خودشان برند شما را تصور کنند.
مانند اینکه با دیدن یک ببر در حال پریدن عموما برند پوما در ذهن شما تداعی می شود یا به محض دیدن علامت تیک برند نایکی به صورت ناخودآگاه به ذهن شما می آید. برای اینکه طراحی لوگو قدرتمند باشد باید حتما خاص بوده و به نوعی نام و یا نشان تجاری آن برند در آن بکار رفته باشد. رنگ لوگو هم بسیار مهم بوده و باید متناسب با نوع برند مورد نظر باشد. مثلا رنگ قرمز نشانگر انرژی زیاد و جسارت است در حالی که رنگ سبز القا کننده ی طبیعت و رشد است و رنگ آبی سمبل آرامش.
logo
انواع لوگو چیست؟
در ادامه ی موضوع طراحی لوگو چیست به انواع لوگو میرسیم. لوگوها انواع مختلفی دارند اما به صورت کلی در سه دسته ی اصلی گروه بندی می شوند. این سه دسته عبارت هستند از: لوگوهای تصویری، لوگوهای نوشتاری و لوگوهای ترکیبی. در ادامه به توضیح کوتاهی در مورد هرکدام می پردازیم.
  •  لوگو تصویری: این لوگوها شامل شمایل ها و نمادها می شوند. یعنی در طراحی آنها از یک سری اشکال ساده و تصویرهای مختلف که تداعی کننده ی آن شرکت یا محصول یا کسب و کار هستند استفاده می شود. عموما لوگوهای تصویری در مقایسه با لوگوهای نوشتاری کمی پیچیده تر و غیر مستقیم تر هستند و بیننده نیاز دارد تا آنها را پیش خود تفسیر کند.
  •   لوگو نوشتاری: که به آن لوگوتایپ یا نماد کلمه ای هم می گویند. در این نوع طراحی لوگو، نام برند یا کسب و کار را به نوعی با کمک ترکیب فونت و تغییر اندازه و نحوه ی چیدمان آن و نیز خلاقیت به یک نماد جذاب بصری تبدیل می کنند. نکتهی مهم این است که این نوشتارها باید کاملا خوانا و قابل تشخیص باشند.
  •   لوگو ترکیبی: همانطور که از نام آن هم مشخص است از ترکیب نوشتار و تصویر باهم این لوگوها ایجاد می شوند.

دریافت آخرین مطالب آموزشی

لطفاً مطمئن شوید که وصل کردن مجدد کپچا فعال است