موشنگرافیک نوعی انیمیشن است که متن، عنصر اصلی آن را تشکیل میدهد. در واقع موشنگرافیک را میتوان طراحی گرافیکی متحرک در نظر گرفت. از زمان ساخت اولین موشن گرافیک بحثهای زیادی دربارهی مرز بین موشن و انیمیشن کامل مطرح شد. تیتراژ فیلم Psycho (روانی) اثر هیچکاک یکی از اولین نمونههای تیزر موشن گرافیک است که در آن ترکیب صوت، حرکت و طراحی گرافیکی بهخوبی در کنار یکدیگر قرار گرفتند.
موشن گرافیک روشی برای برقراری ارتباط با مخاطب و افزودن عمق به داستان است. ترکیب عناصر گرافیکی با موسیقی میتواند حامل یک پیغام باشد. از موشن گرافیک میتوان در زمینههایی مثل تبلیغات، ساخت تیتراژ فیلم، ویدئوی توصیفی (با محوریت متن) و اشتراکگذاری اطلاعات استفاده کرد.

تاریخچه موشن گرافیک
قبل از وجود موشن گرافیک، زمانی بود که بخشهای طرح گرافیکی بهصورت فلت (تخت) و در قالب غیر متحرک به کار میرفتند. زمانی که تصاویر متحرک به چیزی مثل کارتونهای والت دیزنی شباهت داشتند؛ اما با پیشرفت سینما بهویژه در زمینهی طراحی تیتراژ، موشن گرافیک هم ظهور کرد.
موشنگرافیک رابطهی مستقیمی با پیشرفت فناوری دارد در نتیجه تکامل این دو با یکدیگر گره خورده است. در سالهای اخیر، پیشرفت نرمافزارهای طراحی و انیمیشن باعث شد دسترسی به موشن گرافیک برای بسیاری از افراد آسان شود. در عین حال فراگیر شدن کاربرد صفحات نمایش فرصتهای بیشتری را برای طراحی و در نتیجه متحرک سازی محتوا فراهم کرد. از خودروها تا بیلبوردها، یخچالها و گوشیهای هوشمند، موشنگرافیک تقریبا همه جا دیده میشود.
تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن
موشن گرافیک به طراحی گرافیکی متحرک گفته میشود. برای مثال اگر میخواهید نمودارتان متحرک شود یا لوگوی وب سایتتان به دور خود بچرخد میتوانید از موشن گرافیک استفاده کنید. اما اگر میخواهید کاراکترهایی را متحرک سازی کنید تا داستانی کودکانه را نقل کنید این کار دیگر در گروه موشن گرافیک قرار نمیگیرد و نوع دیگری از انیمیشن است. موشنگرافیک معمولا شامل اشکال، اشیا یا متنهایی است که برای ایجاد یک موشن در کنار هم قرار میگیرند.